Let op! Geen Kidzfun 2018!

Beste ouders en begeleiders,

Wij moeten u helaas mededelen dat Kidzfun 2018 niet door ons georganiseerd gaat worden. Wij hebben dit besluit niet lichtzinnig genomen. We leggen hieronder graag uit waarom we tot dit besluit zijn gekomen.

We merken dat de animo voor Kidzfun dit jaar terugloopt. De vele vaste kosten die er zijn kunnen we er maar net van betalen. Het gaat met name om het afvoeren van het afval, de toiletwagen, het inhuren van de professionele EHBO’ers etc.

Daarnaast is er sinds kort een nieuwe organisatie in Vianen actief die tijdens dezelfde week soortgelijke activiteiten gaat organiseren, maar dan gratis. We moesten dit helaas lezen in de krant. Uit de reacties die we via Facebook mochten ontvangen kunnen we opmaken dat dit voor veel ouders een serieus alternatief is.

Het is te kort dag om alle inschrijvers voor Kidzfun de mogelijkheid te bieden om te annuleren, om zo in te kunnen schrijven voor de andere activiteit. Bovendien zouden die annuleringen voor ons een gat in de begroting betekenen en zouden we dit ten koste moeten laten gaan van geplande activiteiten zoals bijvoorbeeld de springkussens. Daarmee wordt Kidzfun voor deelnemers die overblijven minder aantrekkelijk. Hier willen we dus niet voor kiezen.
Op dit moment kunnen we nog een aantal afspraken kostenloos annuleren.

Het meest doorsalggevend is onze overtuiging dat een lokaal initiatief goed is voor de saamhorigheid in de gemeente. We zijn 3 jaar geleden ‘ingestapt’ omdat deze gemeenschapszin juist ontbrak. Nu deze er weer is, willen we dit niet in de weg staan. Daarom willen we ook niet dat er tegelijkertijd 2 verschillende evenementen zijn. Voor ons staat het belang van de kinderen voorop, en willen we ze de kans bieden om zo laagdremeplig mogelijk met elkaar te spelen in de laatste week van de vakantie. Keuze uit twee verschillende organisaties draagt niet bij aan de sociale cohesie, iets wat wij als organisatie juist willen bewerkstelligen. We hebben inmiddels contact gelegd met de nieuwe organisatie en we stellen waar mogelijk onze materialen en pallets voor hen beschikbaar. We willen u dan ook allen van harte oproepen om u aan te melden bij de nieuwe organisatie. Bij voldoende aanmeldingen en met name voldoende begeleiding gaat het door, dus doe het direct!

https://www.hetkontakt.nl/…/157224/bom-pakt-uit-voor-viaans…

Bij dezen danken we u voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren. Wij zullen binnen 2 weken het deelnemersgeld voor Kidzfun 2018 retour storten.

Met vriendelijke groet,

Kidzfun 2018
Dennis, Ramon en Wendy

 

Terug naar home